Jakso vaihtuu, iPadit liikkuu

Tervehdys lukiolta!

Päräytetäänpäs tämä lukion blogikin kunnolla käyntiin. Pirkkalan yhteislukiolla on siis ollut v. 2012 keväästä asti iPadit opetuskäytössä. Aloitimme iPad-työskentelyyn perehtymisen jo joulukuussa 2011, jolloin lukiolle tilattiin salkullinen padeja. Opettajat saivat padit käyttöönsä huhtikuun puoleenväliin asti, ja tarkoituksena oli tutustua laitteeseen ja löytää hyödyllisiä sovelluksia, joita laitteisiin voitaisiin ladata. Huhtikuussa lukiolle hankittiin myös 30 iPadia lisää, jolloin tuntikäyttöön varattavissa oli sekä 16 laitteen salkku (Leba) että 30 laitteen kärry (Bretford).

Elokuussa 2012 lukiolle hankittiin 30 iPadia lisää sekä toinen latauskärry. Nämä laitteet menivät synkronoinnin jälkeen suoraan opiskelijoille siten, että ensimmäisenä laitteet sai käyttöönsä ryhmä 1B. Opiskelijat saivat käyttää iPadeja koko ensimmäisen jakson ajan ja pitää niitä lähes kuin ominaan. Joitakin rajoituksia (asentaminen ja poistaminen pois päältä) olimme kuitenkin padeihin laittaneet, koska meidän oli jollain tavalla rajattava sitä työmäärää, mitä padien siirtäminen ryhmältä toiselle jakson vaihteessa aiheuttaisi. Toisessa jaksossa laitteista pääsi nauttimaan 1A, jolta iPadit siirtyivät kolmannessa jaksossa 1C:lle. 16 padin salkku ja 30 padin kärry ovat edelleen olleet opettajien varattavissa tunniksi kerrallaan, ja tätä mahdollisuutta hyödynnetäänkin kiitettävästi.

Mitä iPadeilla sitten oikein tehdään? Siitä tässä blogissa tulemme kertomaan enemmänkin ja eri opettajien toimesta, eli kannattaa käydä lueskelemassa.

Neljäs jakso pyörähti tänään käyntiin, mikä tarkoitti sitä, että 1C joutui luopumaan kolmannen jakson ajan käyttämistään iPadeista ja nelosjakson ajan padeja käyttää ryhmä 1A. Kierros on nyt menty kertaalleen läpi, joten itse laitteeseen tutustumiseen ei enää mene aikaa, vaan opiskelijat voivat keskittyä olennaiseen eli opiskeluun.

Neljännessä jaksossa meillä on meneillään jos jonkinlaista mielenkiintoista iPadeihin liittyvää. On enkun ja musan yhteistä projektia, vierailua TAMK:issa, kollegavalmennusta ym.

Pysykäähän ”kuulolla”!

-Kaisa-

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s