Kurikankulman kuulumisia

MathBingoa voi pelata kaveri kanssa.

MathBingoa voi pelata kaverin kanssa.

Kurikankulman esi- ja alkuopetuskoululla hankelaitteisiin tutustuttiin lokakuulta joulukuulle 2012. Padit olivat ahkerassa käytössä varsinkin 2A:lla, mutta myös muissa luokissa niitä kokeiltiin. Monet appsit tulivat tutuiksi. Varsinkin matematiikan pelejä ja pienten tarinoitten tekoa koneilla harrastettiin. Materiaalia oli paljon myös eskareille, mainittakoon vaikkapa Lolan matikkajuna ja muut saman sarjan sovellukset.

Lapset olivat laitteista innoissaan. Opettajasta oli mielenkiintoista seurata, mitkä ohjelmat lapsia innoittavat, jos he saavat iPadeilla olevaa itse kokeilla. Opettajan opastusta toki tarvittiin, jotta lapset tulivat valinneeksi sovelluksia, joista heille oli huvin lisäksi hyötyä.

Laitteet käyttöön otavalta opettajalta vaaditaan halua perehtyä laitteen käyttöönottoon ja intoa kokeilla eri appseja. Sovelluksista osa on hyviä ja osa huonoja. Pedagogisen käytön pitäisi olla tavoite ja kaikkea kivaa kahlaamalla ei siihen päästä.

Ensimmäinen käyttöjakso jätti kipinän ja olemmekin hankkimassa koulullemme muutamia omia iPadeja. Opettaja on omalla hankekoneellaan etsinyt uusia sovelluksia, linkittynyt Facebook-ryhmiin (Tablet-laitteet opetuksessa, Tieto- ja viestintatekniikka opetuksessa, iPad opetuksessa ja iPad lasten kuntoutuksessa)   ja twitterin  (@ARinneaho) yhteisöihin ja nuuskinut tulevaisuuden opetuksen ja oppimisen  suuntia.

Ihan kirjattomuuteen ei päästä, mutta siihen suuntaan kuitenkin. Tokkopa kirjanhajuun tottunut opettaja edes haluaa kaikista kirjoista luopua!

–  Arja –

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s