Punnitsemista ja muuta matematiikkaa

Olennainen osa tätä hanketta on sen pohtiminen, kuinka saada iPadit järkevään, oppimista tukevaan käyttöön. Ne eivät saa olla pelkkiä pelikoneita, vaikka pelillisyydessä en toisaalta nää mitään vikaakaan, jos se tulee oppimista.

Matematiikan drillausharjoituksiin löytyy appseja. Parhaiden seulominen on työlästä, mutta tarpeellista. Sovellusten viidakossa tarvitaan tienraivaajia. Muutamalla hyvällä kyllä pärjää jatkossa. Käyttökokemusten laajempi jakaminen olisi tässä suotavaa!

Ja siellä viidakon toisella puolella saisi sitten häämöttää tulevaisuus, joka ei ole laiteriippuvainen.

Tällä viikolla olen 2. luokassani käyttänyt WeighFun  iPad-sovellusta gramman ja kilogramman käsitteiden opettamiseen. Lapset saivat paljon lisäharjoitusta punnitsemisesta ja tässä sovelluksessa toriostokset pääsi myös maksamaan kauppaan (tosin dollareina). Toinen hyvä sovellus on Weighing. 

Mikään ei tietenkään vedä vertoja konkreettiselle punnitsemiselle. Suosittelin vapaaehtoiseksi  kotiläksyksi leipomista. Siinä tulevat desit ja litratkin tutuiksi. Kirjan tehtävät vaikuttivat tässä kohtaa tylsiltä, kun konkreettista materaalia oli luokassa punnitsemista varten ja hyvällä sovelluksella saattoi kerrata opittua. 

Tässä lopuksi mainitsen yhden hyvän appsin, joka on juuri päivitetty suomenkieliseksi. DragonBox+ Algebra on kansainvälisesti kiitelty ja palkittu sovellus, joka kehittää matemaattista ajattelua. Peli on lisäksi hauska ja grafiikaltaan hyvä. Ehdottomasti matematiikkasovellusten aatelia. Suosittelen! Sopii hyvin alkuopetusikäisille ja tarjoaa haastetta vanhemmillekin.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s